Δεκέμβριος 2022: Τελικό Συνέδριο UPTEXTILE

4οΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ-ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ UPTEXTILE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το 4ο συνέδριο της ΕΔΕΜ με θέμα ‘’Περιβάλλον και Ενέργεια’’ με ομιλίες που αφορούσαν το θέμα της Κυκλικής Οικονομίας, την Πρόληψη, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση Αποβλήτων καθώς και την Εξοικονόμηση και τις Εναλλακτικές μορφές Ενέργειας.

.

Στο 1ο μέρος του συνεδρίου έγιναν οι εναρκτήριοι χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της ΕΔΕΜ Δρ. Εφη Τριτοπούλου καθώς και από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κύριο Πέτρο Βαρελίδη. Ακολούθησαν οι κκ Γιώργος Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Στασινός Πρόεδρος του ΤΕΕ, Πέτρος Οικονόμου Πρόεδρος Kέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Νικόλαος Χιωτάκης Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), Χάρης Δούκας Καθηγητής στο ΕΜΠ και Πρόεδρος στο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΛΛΕΤ, Δήμητρα Νάνου Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Ηλίας Δαστερίδης Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και Φίλιππος Κιρκίτσος Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

.

Στο 2ο μέρος των ομιλιών συμμετείχαν οι κκ Αγγελική Μπούρα Εμπειρογνώμονας ΥΠΕΞ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΜ, Φαίη Μακαντάση Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις, Κώστας Μουστάκας Γενικός Γραμματέας της ΕΕΔΣΑ, Κρυσταλλί Μπούρχα Senior Advisor στο συμβούλιο του ΣΕΒ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, Δημήτρης Μαντής Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) και Μάρκος Μαλλιάρης Επιστημονικός Συνεργάτης του περιβαλλοντικού φορέα Νοwaste21. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις του ακροατηρίου.

.

Το παραπάνω συνέδριο υλοποιήθηκε παράλληλα με το τελικό συνέδριο του έργου «Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα – Δίνουμε μια νέα ζωή Uptextile», το οποίο οργανώθηκε από την Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών-ΕΔΕΜ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ, και την ΚΟΙΝΣΕΠ TAG GREEN, με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

.

Στην συνεδρίαση για τα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα αρχικά μίλησαν οι εταίροι που συμμετείχαν στο έργο μεταξύ αυτών η Πρόεδρος της ΕΔΕΜ και επιστημονική υπεύθυνη του έργου Δρ. ‘Εφη Τριτοπούλου, η καθηγήτρια του ΕΜΠ Δρ. Μαρία Παπαδοπούλου, κα Κάκια Κοροβέση εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ TΑG GREEN και υπεύθυνη στο πρόγραμμα Fabric Republic καθώς και ο κύριος Γιώργος Αράπης γενικός διευθυντής της RECYCOM. Την σκυτάλη της συζήτησης πήραν οι κκ Απόστολος Δοντάς Αντιπρόεδρος της Eπίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία και Μελέτης Καραμπίνης Σύμβουλος Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιοτεχνών-Βιομηχάνων Υποδημάτων & Εξαγωγέων οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους.

.

Όλοι οι ομιλητές, αλλά και οι παρευρισκόμενοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συνέδριο, και συμμετείχαν με ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Αναδείχθηκε η ανάγκη να διεξαχθεί το επόμενο συνέδριο σε ένα έτος, αλλά να υλοποιηθούν και focus group συνέδρια με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.

.

Aκολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *