Δράσεις Upcycling με μαθητές και εκπροσώπους φορέων

UpTextile

Με επιτυχία υλοποιήθηκαν τέσσερα εργαστήρια Upcycling από την ΤΑG GREEN στη διάρκεια του έργου Uptextile, με τη συνδρομή των εμπλεκομένων φορέων. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν τρία εργαστήρια με μαθητές Δημοτικών σχολείων και ένα με επιλεγμένους φορείς που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα του τομέα της Κ/Υ.

Το πρώτο εργαστήριο upcycling προς μαθητές διοργανώθηκε από τη «ΕΔΕΜ» και την «TAG GREEN» στις 21/05/2022 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Το εργαστήριο αυτό ήταν ανοιχτό προς όλο το μαθητικό κοινό του Δήμου, μιας και είχε προηγηθεί ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα Δημοτικά σχολεία Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Το δεύτερο εργαστήριο upcycling προς μαθητές υλοποιήθηκε στις 21/10/2022 στο 4ο Δημοτικό σχολείο του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Το εργαστήριο ήταν, επίσης, ανοιχτό προς μαθητές του σχολείου, τους γονείς/κηδεμόνες τους και τους καθηγητές.

Μεταξύ των δύο εργαστηρίων προς τον συνεργαζόμενο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, η TAG GREEN σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη υλοποίησε ένα τρίτο εργαστήριο upcycling προς μαθητές δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα του ομίλου, στα πλαίσια της προστιθέμενης αξίας και της διάδοσης του έργου. Το εργαστήριο αυτό έλαβε χώρα την 01/07/2022.

Τέλος, σχετικά με τα εργαστήρια upcycling απευθυνόμενα σε φορείς, αυτά πραγματοποιήθηκαν από την TAG GREEN σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου στον χώρο του Fabric Republic, όπου βρίσκεται και το εργαστήριο μεταποίησης της εταιρείας, στις 16/12/22 και στις 22/12/22. Στο πλαίσιο της δράσης, υπήρξε διάδραση με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν τους χώρους όπου υλοποιείται η διαδικασία μεταποίησης των κλωστοϋφαντουργικών (μετατροπή παλαιών ρούχων σε αξεσουάρ μόδας κ.λ.π.) και να διαδράσουν με τα άτομα εντός του εργαστηρίου, εκθέτοντας απορίες που τυχόν έχουν, καθώς και πιθανές ιδέες για συνεργασία. Οι συμμετέχοντες είχαν και την ευκαιρία να δουν τον χώρο έκθεσης των upcycled δημιουργιών. Στις δράσεις συμμετείχαν οι εταίροι του προγράμματος, πολίτες και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των εργαστηρίων, έγινε αποτίμηση της συμμετοχής των μαθητών/ πολιτών. Συνολικά, πάνω από 100 μαθητές συμμετείχαν στις δράσεις και πάνω από 100 άτομα ενημερώθηκαν για τις δράσεις του έργου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *