Νοέμβριος 2022: 2ο Ζωντανό Εργαστήριο

.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Βουλής το 2o ζωντανό εργαστήριο των εμπλεκόμενων φορέων με θέμα «Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα – Μια νέα προτεραιότητα της Κυκλικής Οικονομίας» του έργου «Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα – Δίνουμε μια νέα ζωή Uptextile», ως συνέργεια με συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Προέδρου της επιτροπής Δρ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου και οργανώθηκε από την Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών -ΕΔΕΜ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ, και την ΚΟΙΝΣΕΠ TAG GREEN.

.

Στην συνεδρίαση έγινε αρχικά ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τα αποτελέσματα της 27ης Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης – Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27) από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Πέτρο Βαρελίδη.

.

Στο 2ο σκέλος της συνεδρίασης τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν για τα Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα ως νέα προτεραιότητα της κυκλικής οικονομίας με εισηγήσεις από την Πρόεδρο της Βουλής κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείο κο Ευστάθιο Σταθόπουλο, την Πρόεδρο της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών και επιστημονική υπεύθυνη του έργου Uptextile Δρ. Έφη Τριτοπούλου, την Kαθηγήτρια ΕΜΠ Δρ. Μαρία Παπαδοπούλου και την κα Μαριάννα Αναγνωστοπούλου Project Manager της TAG GREEN.

.

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν με τηλεδιάσκεψη οι κ.κ. Παύλος Ραβάνης Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ) , Στέφανος Κομνηνός, Ειδικός Επιστήμονας-Σύμβουλος Διοίκησης ΒΕΑ, Βασίλειος Γεώργας, Γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ), Ευριπίδης Δοντάς, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ), Μελέτης Καραμπίνης, Σύμβουλος του Δ.Σ του Ελληνικού Συνδέσμου Βιοτεχνών-Βιομηχάνων Υποδημάτων & Εξαγωγέων (ΕΛΣΕΒΒΥΕ), Γεώργιος Αράπης Γενικός Διευθυντής RECYCOM και Δημήτριος Βέργαδος, Διευθυντής στον Τομέα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

.

Η συνεδρίαση έληξε με δήλωση της Προέδρου της Επιτροπής κας Δ. Αυγερινοπούλου ότι η συζήτηση θα συνεχισθεί σε νέα συνεδρίαση με τοποθετήσεις σχετικά με τα βιώσιμα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και των υπόλοιπων καλεσμένων. Το έργο Uptextile χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες.

.

Aκολουθεί φωτογραφικό υλικό

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *